Suzuki

Suzuki Bilimport Danmark A/S er et privatejet dansk selskab, som står for importen af Suzuki biler til Danmark. Vi holder til lige nord for Køge og beskæftiger cirka 50 medarbejdere. Faciliteterne omfatter bl.a. et moderne klargøringsanlæg, et meget stort reservedelslager, så vi kan levere de fleste reservedele fra dag til dag og vores egen serviceafdeling med teknikere og specialister.

Med hele 76 autoriserede forhandlere har Suzuki et af de største og bedst dækkende forhandlernet, hvilket sikrer kunderne nem adgang til både salg og værkstedsservice. Helt i tråd med vor målsætning om at være tættere på kunderne.

Siden starten med Suzuki i 1996 er det gået rigtigt stærkt, og der er nu solgt mere end 150.000 biler her i landet. Det gør Suzuki til et de mest fremgangsrige bilmærker i nyere tid, og Suzuki har etableret sig som et af de større bilmærker i Danmark. Multi-bilen Wagon R, som tog danskerne med storm ved introduktionen i 1998, mikrobilen Alto, den køreglade Swift og allrounderen Grand Vitara har medvirket til successen. Og sidste skud på modelstammen er den nye familiecrossover Suzuki S-Cross. 

Suzuki koncernens japanske hovedsæde, Suzuki Motor Corporation, er beliggende i byen Hamamatsu syd for Tokyo. Herfra styres Suzuki’s verdensomspændende aktiviteter, som blandt andet omfatter produktion af biler, motorcykler, bådmotorer, typehuse og el-drevne rullestole. Alt i alt beskæftiger koncernen mere end 50.000 medarbejdere.

Selskabet blev grundlagt i 1909 af Michio Suzuki. I 1955 rullede den første bil af samlebåndet og i 1970 den første 4-hjulstrækker. Siden da er der sket utroligt meget. Suzuki er i dag verdens største producent af mindre biler og har derfor opnået en ekspertise, som mange andre bilfabrikker misunder dem. Blandt andet leverer Suzuki biler til General Motors, Fiat, Nissan og Mazda.

Med det helt nye modelprogram, der blev præsenteret i år 2005 med den nye Swift og Grand Vitara, efterfulgt af SX4 i 2006 og Splash i 2008 indledte Suzuki en ny æra.

Idag sælges Suzuki bilerne i mere end 180 lande, bilproduktionen er på ca. 2,9 millioner om året og foregår på 12 fabrikker i 11 lande. Suzuki er således i top-10 blandt verdens bilproducenter, og den samlede bilproduktion har siden starten nu rundet mere end 50 millioner. I Europa har Suzuki fabrikken i Ungarn siden 2004 undergået en større forvandling, og her produceres Swift, Splash, SX CombiBack og S-Cross modellerne.

 

S-Cross

 

Kontakt salgsafdelingen